30 Aralık 2013 Pazartesi

PC'YE SIZMA TEKNİKLERİ

Merhabalar arkadaşlar 

Öncelikle hacker olmak isteyen biri genellikle Pc Hacklemek için hacker olmak ister.Bunun çeşitli sebepleri olabilir.Örenğin birisi onun kız arkadaşına msnde küfür etmiş olabilir, sevmediği bi insan olabilir bunun çook fazla nedenleri olabilir.Bazı insanlar hacker olmaya çalışmak yerine "ya şunu hacklermermisin?allah kitap seversen, lütfen" gibi şeyler sölerler.Neyse konumuz bu değil bel

ki bu döküman bu tip insanlara birşeyler öğretebilir. 

Bu dökümanda Pc hack konusuna, başka pcye sızmaya ayrıntılı bir şekilde değinicem. 

başlıyorum... 

Şimdi söze şöyle söyliim: Bir bilgisayardan internete

çıkış varsa girişde vardır."çok güvenli sistem" yoktur, en güvenli sistem dışarıyla bağı olmayan sistemdir.Ayrıca hiçbir hackerın sihirli deyneği yoktur. 

Pc hack&l039;in 2 şekilde olduğunu söyleyim;Var olan bir açıktan girmek veya bir açık yaratmak 

Evet sizi sinirlendiren biri oldu gerçekten çok hacklemek istiyosunuz öncelikle ip sini almak gerekiyo(trojan göndermeye daha sonra değinicem) gerçi bu hacklemek istediğiniz insan hafif salaksa trojandan iyi bi çözüm yolu yok! IP bulma teknikleri forumda var ama ben biraz değinicem...IP öğrenmek için benim favorim X-Netstat çoğu zaman uzun konuşmalar sırasında ip gösteriyo eğer adama dosya yollarsanız garanti gösteriyo.Bunun dışında bazı programlar var ama bn hiç denemedim.Ne yaptık yaptık bu adamın ipsini öğrendik diye kabul ediyorum. 

Elimizde şuan bitek ip numarası var.Bununla neler yapabiliriz? 
Eğer adama karşı olan sinirimiz çok büyük değilse modemine reboot atabiliriz.İnternet Explorer adamın ipsinin yazın modem şifresini isticek http://www.phenoelit.de/dpl/dpl.html buradan şifreyi örenip modeme girebiliriz.Reboot yazan yere ile adamın pcsine restart atabiliriz.Modem ayarlarıyla oynayabiliriz.Eğer modem ayarlarından anlamayan biriyse.Onu uğraştırabiliriz. 
Ben size şunu derim belki Pcsinde bi açık buluruz diye bu ipyi R3X ve Essential Net Tool ile taratın farz edelim ki buldunuz: 



"... ihtiyacımız olanlar: R3X programı : Bu program verilen bir ip aralığında Netbeuı (Netbios&&l358217;da denir) açıklarını ve lokal ağlarda paylaştırılmış dosyaları taramaya yarar, Netbeuı 139 nolu portun açık olmasından yararlanır. Aynı işlevi yapan çok sayıda program vardır, ancak kullanışlı olması açısından R3X daha çok işimize yaramaktadır. 



Hallet (ver:1.0) programı : Bir Türk programcının yazdığı bu program paylaştırılmış dizinlere ulaşmada ve şifrelerin saklandığı *.pwl dosyalarını çekmede çok yardımcı olur. Bu program ile aynı işi yapan Doğan Paylaşımlardan Şifre Çalıcı, Hound, Felixget, programları&&l358217;da vardır. Bu işlemi yapmak için bir programa gereksinim yoktur aslında bu işi herhangibi bir internet Explorer dahi görebilir ancak karşı makineye girdiğinizde ilgili dosyaları bulmak için geçen süre ve bağlantı hızının iki bilgisayar arasında düşük olmasından dolayı bu programa ihtiyaç duyulmaktadır. 



PwlTool (ver:6.5) programı : Ele geçirilen şifre dosyasını (*.pwl) açmak için kullanılır. Bu programın yerinede herhangibi bir pwl reader program kurmak yeterli olacaktır. Ancak şifre çözücüler içerisinde en popüler programlar listesinde olan pwlTool hızı ve kullandığı modern programcılık teknikleri açısından diğerlerinden daha kalitelidir. 



Bilgisayara Sızmak İçin Gerekli Ayarlar 

Hangi ayarları yapacağınız kullandığınız işletim sistemi ile ilgilidir. İşletim sisteminize göre ilgili konfigürasyonlara aşağıda değinilmiştir. 

Windows 98, Windows 98 S.E., Windows ME İçin Ayarlar 

Denetim masası&l039;nı kullanarak ağ&l039;a gelin ve buradan Microsoft ağları için istemciyi ekleyin Ardından birincil ağ oturumu olarak Microsoft ağları için İstemci&l039;yi seçin tamama basın. Sizden yükleme CD&l039;si istenebilir. Bu durumda Windows yükleme CD&l039;sini takın veya yükleme dizinini belirtin. Bilgisayarınızı kapatıp açtıktan sonra son olarak kullandığınız dialup&&l358217;a sağ tuşla tıklayıp özelliklere girin karşınıza çıkan diyalogta sunucu türleri sekmesine gelin ve ağa oturum aç seçim kutusunu seçili duruma getirin. 


Windows Xp Pro, Windows Xp Home İçin Ayarlar 

Windows XP kullanıcıları da aynı ayarlara Program Ekle/Kaldır&l039;daki Windows Bileşen Ekle/Kaldır&l039;dan ulaşabilirler. Bu ayarlardaki ağ ayarları ile ilgili olan tüm bileşenleri seçili duruma getirin. Tamam&l039;a bastıktan sonra sizden Windows XP kurulum CD&l039;si istenecektir. Daha sonra XP kullanıcıları kullandıkları Dial-up Bağlantısı&l039;nın özelliklerinde bulunan ayarlarda Windows Ağları için İstemci&l039;yi seçmeleridir. Bundan sonra Dial-up Bağlantısının özelliklerinden WINS&&l358217; i seçip oradaki activate Netbeui on TCP/IP sekmesini işaretlemeleri ve gene dialup özelliklerinde bulunan güvenlik imindeki güvenli bağlantı sekmesini kaldırmaları gerekmektedir. 

Önemli : Tüm bu işlemlere başlamak için Firewall kullanıyorsanız kapatmanız gerekmektedir. Yoksa bağlantı kuramazsınız. 



R3X Programının Kurulumu ve Kullanılması 

R3X Programı oldukça basit arayüzlü bir programdır, programı başlatır başlatmaz bir uyarı gelir, bu uyarıyı dikkate almanız gerekmez. Programın ayarları için scan menüsünden optionsa girin bizim için tek önemli konu send mesages to debug window sekmesinin seçili olmamasıdır. Eğer seçiliyse kaldırın. Bu sonuçları ayrı bir pencerede vermeye arayan im&&l358217;dir ve bilgisayarı vaşlatmaktan başka bir faydası yoktur. Çoğu zaman kilitlenmelere de yol açar. Bu işlem bittikten sonra tarancak ip aralığını vermek gerekmektedir. Hangi servis sağlayıcıya ait şifre ele geçirmek istiyorsanız o servis sağlayıcıya ait ip aralığını taramanız gerekmektedir. Servis sağlayıcılara ait ip aralıkları aşağıdaki tabloda mevcuttur. 




İhtiyacımız olan servis sağlayıcıyı belirledikten sonra, ilgili ip aralığını Scan From kısmına yazıyoruz. Daha sonra bitişikteki 1 &&l358211; 254 butonuna basarsak aynı route üzerindeki 254 adet makine taranmaya hazır hale gelmiştir. Tarama işlemini başlatmak için Scan butonuna basmamız yeterlidir. Delay kısmı taradığınız bilgisayarın cevaplama hızını belirtmektedir. Bağlantı hızınız iyiyse düşük delay, kötüyse yüksek delay yararınıza olur. Ancak değiştirmenizi tavsiye etmem çünkü optimal delay olarak 30 uygundur. Tarama işlemi gerçekleştikten sonra programda aşağıdakine benzer sonuçlar çıkacaktır. 




Taramanın bittiğini aşağıda yazan ready yazısından anlayabilirsiniz. Şimdi işiniz, elde ettiğiniz bu bilgisayarlar da açık olup olmadığını tespit etmektir. Tek tek bilgisayarların üstüne önce sol tuşla sonra sağ tuşla tıklayıp gathet intelligence demeniz gerekmektedir. Eğer bilgisayarda açık varsa (yukarıda 212.153.48.193 nolu ip de olduğu gibi) İçinde el olan shares klasörü belirecek ve paylaşıma açık dosyaları gösterecektir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta IPC&l036; &&l358216;ın hiçbir işe yaramadığıdır. Yukarıdaki örnekte bilgisayarında açık bulunan arkadaşımız E sürücüsünü paylaşmıştır. (Önemli uyarı : hard diskin isminin C olmasına gerek yoktur, har diskin ismi başka bir şey olabilir). Şimdi eğer E klasörüne çift tıklarsanız kısa bir kilitlenmenin ardından internet explorer açılacak E klasöründeki tüm dosyalar gözükebilecektir. Siz artık o dosyaları isterseniz kendi hard diskinize kopyalayabilir, silebilir, yada yerlerini değiştirebilirsiniz. (Silmemenizi öneririm). Windows Xp Pro ve Windows Xp Home kullanıcıları çift tıklamadan sonra internet Explorer ile karşılaşmayabilirler bunun için manuel olarak bir internet explorer açıp ilgili ip adresini şu şekilde girerlerse sorunları çözülmüş olur. (&l92;&l92; ip adresi &l92;&l92;sürücü ismi). Aynı işlemi 9X ve ME kullanıcılarıda uygulayabilir. Yukarıdaki örneğe göre ilgili bilgisayarın E sürücüsüne girmek için internet explorera şunu yazmak yeterli olacaktır. &l92;&l92;212.253.48.193&l92;E Artık PWl dosyasını alma işlemine geçmeye hazır hale geldiniz. 



PWL Dosyasının Alınması 



Windows işletim sistemi şifrelerinizi pwl dosyalarına kaydeder. Bu dosyalar c:&l92;Windows dizini altında bulunur ve dosyaların soyadları pwl dir. Girdiğiniz bilgisayardaki bu dosyaları manuel olarak çekmek size zaman kaybı yaratır, çünkü ilgili dosyaları bulmak için tüm dosya isimlerini görmeniz gerekmektedir. Bu sorunu aşmak için Hallet 1.0 programını kullanmanızı tavsiye edeceğim. Programa ip numarasını ve hard diskinin ismini girmeniz ve pwl indir butonuna basmanız yeterli olacaktır. (Hard diskin ismi çoğu zaman C olmakla beraber bazende C olmadığına daha önce değinilmiştir.). kullanıcı bazen disket sürücüsünü CD romunu, printerını, herhangibi bir klasörünü paylaşmış olabilir üzülerek belirtmek isterim ki bunların hiçbiri bir işe yaramaz. Şifreleri almak için kullanabileceğiniz tek sürücü C sürücüsüdür (ismi C olmayabilir). Hallet progr***** pwl indir dedikten sonra işlemin bittiğini görür görmez kendi har diskinizde halet programının kurulu olduğu dizine bakmanız gerekmektedir. Bu dizinde ilgili ip&&l358217;den çalınan *.pwl dosyası bulunacaktır. 

PWL Dosyasının Açılması 



Pwl dosyasını açmak için üstüne çift tıklamanız yeterlidir. PwlTool devreye girecektir. Repwl işlemini gerçekleştirmek için, Search for password fast butonuna basmanız yeterlidir, önünüze gelen sonuçlardan username ve passwordü bulabilirsiniz..." 

eğer paylaşımları açıksa böylede yapılabilir: "...Şimdi Essential Net Tools programından faydalanarak MS-DOS içerisinden 
başka herhangi bir programa ihtiyaç duymadan da paylaşıma açık 
bilgisayarlara girebiliyoruz.Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Ms-Dos 
komut isteminde 8 karakter ve 3 uzantı olarak faydalanmak zorundayız. " 
işaretini kullanarak çoklu karakterlerden faydalansak bile yanlış 
yazabileceğimiz için en iyisi 8 karakter ve 3 uzantıdan 
faydalanmak. Örnek; Normal windows içerisinde Dawsonburada.jpg olan bir 
dosya, Ms-Dos ta dawson~1.jpg ismini alacaktır. eğer 8 den çok karakter varsa 
7nci karakter ~ sembolü olur ve sonrası genelde 1 olur ama aynı başlayıp 
en sonunda değişik karakter oluca ~ sembolü ve 2.3.4 diye devam 
eder. Örnek iki dosya dawsonburada.jpg --> 
dawson~1.jpg dawsonburadami.jpg --> dawson~2.jpg olur. Umarım 
anladınız. 

Biz listeleri aldığımızda karşı bilgisayarda indirmek istediğimiz dosyanın 
tam adını yazmak zorundayız. 
Yine aynı şekilde Essnettools&l039;un LMHosts menüsüne eklediğimiz Ip ve 
bilgisayar isimleri bizim için kaynak olacaktır. 
Diğer yöntemlerle aynı benzerlikler var fakat burda komutları 
kendimiz yazıyoruz. 
Örneğimiz : 212.253.24.45 ONUR (Essnettols LMHosts 
Bölümünde) Essnettools&l039;un LMHosts 
bölümünde bulunan bir bilgiden nasıl faydalanacağız... 

Öncelikle BAŞLAT -> PROGRAMLAR 
-> MS-DOS KOMUT İSTEMİ menüsünü seçiyoruz... 

İşte şimdi kullanacağımız bir kaç komutla karşı bilgisayara erişip 
istediğimizi yapacağız. 
1. İlk kullanacağımız komut DOSKEY komutu bu komut diğer yazacağımız 
komutların hafızada tutulmasını sağlıyor. Yön tuşları ile (Aşağı yukarı) bu 
komutlar arasında geçiş yapabiliyoruz. Daha sonra çok işimize yarayacak 
hızlı hareket edebileceğiz. 
2. NET USE &l92;&l92;Bilgisayar adı&l92;c 
&l92;&l92;--> Ağ bağlantılarında kullanılır. 
Yukardaki komut Essentialnettools LMHosts bölümüne eklediğimiz 
bilgisayar adlarını kullanarak bu bilgisayarlarla bağlantı kurmamızı 
sağlayacak komut. Örnek; 

c:&l92;Windows> net use &l92;&l92;nighthawk&l92;c yazıp enterladıktan bir müddet sonra Komut başarıyla 
tamamlandı. 

diye bir mesaj gelirse anlayın ki bu bilgisayarın C sürücüsü ile bir 
bağlantı kurmuş oluruz. Ama daha çok hata içerikli bir mesaj gelirse 
bilgisayarla bağlantı kuramıyoruz demektir. 
Şimdi Ms-Dos komutlarını kullanarak bu bilgisayarın içinde 
gezintiye başlayabiliriz. 
DIR Komutu Herhangi bir dizin içerisindeki dosya ve dizinleri 
ekrana listelememizi sağlar. Örnek; (Örneklerimiz bundan sonra karşıdaki 
bilgisayar için verilecektir.) 

dir &l92;&l92;nighthawk&l92;c&l92;progra~1&l92;icq&l92;2002a Enter yaptığımızda 
&l92;&l92;onur&l92;c&l92;Program Files&l92;icq&l92;2002a 
1234567.dat 
.................................................. ..1234567tmp.dat 
.................................................. 
gibi bir liste çıkacaktır. İşte burada bizim için bir sürpriz var. 
tam istediğimiz bir şey karşı bilgisayarda artık onu ele geçirmemiz 
lazım. 

Ama önce DIR komutunun önemli bir 
kullanımını da gösterelim. 
Biz DIR komutunu verdikten sonra Yol Bulunamadı diye bir mesaj verirse 
öncelikle komutu doğru yazıp yazmadığınızı kontrol edin. eğer herşeyi ile 
doğru ise demekki karşı bilgisayarda ICQ kurulu değil ve dosyalar 
olmadığından yol bulunamadı 
diyor. 
Biz DIR komutunu verdikten sonra Dosya Bulunamadı O zaman karşı 
bilgisayarda 2002a kurulu değil başka bir sürüm kurulu. Yapacağımız şey DIR 
komutunu tekrar yazmak dir &l92;&l92;nighthawk&l92;c&l92;progra~1&l92;icq/p /p -> Listeyi sayfa 
sayfa bir tuşa dokunmanızı isteyerek gösterir. Burada icq dizini 
içerisindeki tüm dosyaları ve dizinleri gösterecektir. Sizin görmeniz gereken 
db99b 2000a 2000b 2001a 2001b dizinlerinin olup olmadığını kontrol 
etmek. Genelde en altlarda olurlar fakat bazılarında da listenin en 
üstünde bulunabilirler. İşte o yüzden sayfa sayfa gösterme komutunu verdim ki gözden 
kaçırmayın. 

Evet demin 1234567.dat dosyasını 
gördük onu nasıl alacağız... 
Komutumuz COPY komutu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder